164 Els vins de Vicente Gandía amb el Trinquet de Pelayo ~ Vinos Valencianos
Vinos Valencianos

Els vins de Vicente Gandía amb el Trinquet de Pelayo

Darrere de la porta d’un bar aparentment normal es trova el Trinquet de Pelayo, el Centre Esportiu més antic d’Espanya i un dels tresors culturals més importants de la nostra terra. Està ubicat al centre de València en el Carrer Pelai, al costat de l’Estació del Nord i és considerat la catedral de la Pilota Valenciana, el nostre esport nacional i una de les poques activitats que vertebren tot el nostre territori.
 

Aquest centre esportiu té un llarg camí recorregut ja que porta en funcionament des d’agost de 1868. En aquell moment no hi havia res construït al seu voltant i hui s’ha quedat ubicat en ple centre del Cap i Casal. La gestió del trinquet encara és privada i per la seua ubicació actual es fa molt difícil la seua viabilitat, per això ha estat apunt de la seua desaparició. Era moment de concienciar a les Institucions i a la Societat Civil Valenciana per evitar el tancament degut a la importancia cultural d’aquest recinte esportiu. El celler Vicente Gandía ha volgut aportar el seu granet d’arena a través de la seua marca Hoya de Cadenas i ha col·laborat amb una publicitat en el marcador del trinquet.

Amb 147 anys d’història quasi els mateixos que té Vicente Gandía, el celler més gran de la Comunitat Valenciana, el Trinquet de Pelayo ara lluita perquè la seua gestió passe a ser pública. Un espai com este mereix ser un punt d’atracció des del punt de vista esportiu, turístic, patrimonial i educatiu.

0 comentarios:

Publicar un comentario